خواص بادام زمینی
بررسی خواص بادام زمینی و انواع آن
بادام زمینی گیاه بومی برزیل است، و باید گفت که از آنجا به مناطق دیگر راه یافته است. برای کشت این گیاه، آب و هوایی گرم مناسب می باشد. گیاه بادام زمینی یک ساله بوده دارای ساقه ای راست با ارتفاعی حدود ۳۰ سانتیمتر است. تشکیل گیاه بادام زمینی به این گونه است که برگ های مرکب آن از دو زوج برگچه بوده و دو نوع متفاوت گل زرد رنگ دارد که بعد از تلقیح، دم گل خم می شود و به سطح خاک رسیده و به تدریج به داخل خاک نفوذ کرده و میوه آن در داخل خاک شکل میگیرد.
طول میوه بادام زمینی به تقریبا ۴ سانتیمتر می رسد که پوسته شکننده آن به رنگ خاکستری مایل به زرد است. بر روی پوسته آن شاهد یک تا سه تا برجستگی هستیم که هر کدام محل دانه هستند. می توان گفت که دانه بادام زمینی شباهتی به فندق دارد مثل رنگ سفید مایل به زرد آن، با این تفاوت که بادام زمینی، تخم مرغی شکل است، و پوسته نازک روی این دانه به رنگ قرمز قهوه است.
انواع دانه بادام زمینی
چهار گونه بادام زمینی هستند که محبوبیت ویژه ای دارند، شامل:
اسپانیایی - رونده - ویرجینیا - والنسیا
البته به جز این موارد انواع قرمز و سفید تنسی هم دارد. باید اشاره کرد که گونه های خاصی از بادم زمینی ها وجود دارد که به علت تفاوت هایی که در طعم، مقدار روغن، اندازه و شکل آنها است، کاربرد های خاصی دارند. بادام زمینی نوع ویرجینیا و برخی از گونه های والنسیا، با پوسته داد و ستد می شوند. علت انتخاب این گونه ها، اندازه درشت و ظاهر جذاب پوسته آنها است.
بیشترین استفاده از بادام زمینی اسپانیایی در شیرینی ها، مغز های شور و خمیر بادام زمینی است، و نیز انواع رونده آن برای تهیه خمیر بادام زمینی پر کاربرد است.
خواص بادام زمینی
می توان گفت که بادام زمینی از نظر خواص، در دسته ارزش غذایی گردو و بادام قرار دارد. بادام زمینی سرشار از مواد مغذی ضروری بوده و منبع عالی از نیاسین، منگنز، بیوتین، تیامین، فولات، منیزیم و غیره است، همچنین منبع خوبی از ویتامین اسید فولیک، E، فسفر و فیبر می باشد.
بادام زمینی به دلیل داشتن پروتئین از نظر غذایی بسیار مفید بوده، که میتوان به خواص دارویی چون : از بین بردن درد معده، برطرف کردن سرفه خشک، تقویت ریه و طحال، نرم کننده سینه، زیاد کردن شیر مادران، کمک به هضم غذا، بالا بردن کلسترول مفید خون، ملین و بسیار قوی اشاره کرد.
استفاده غذایی از بادام زمینی
غالبا بادام زمینی را به همراه نمک سرخ کرده یا به صورت خام یا پخته در آب و نمک مصرف می کنند. همچنین می توان به تهیه خمیر و شیرینی و محصولات دیگر بادام زمینی اشاره کرد. روغن بادام زمینی به دلیل طعم ملایم و اینکه فقط در دمای نسبتا بالا می سوزد، در آشپزی مورد استفاده قرار می گیرد.
ناگفته نماند که شاید بسیاری از افراد از خوردن غذاهایی تهیه شده با بادام زمینی و خوردن خود این دانه بسیار لذت ببرند، اما بعضی از افراد حساسیت شدیدی نسبت به آن داشته، در حدی که حتی خوردن یک عدد بادام زمینی می تواند برای آنها خطرناک باشد. این افراد نیز حتی ممکن است با استنشاق گرده این دانه واکنشی خطرناک نشان دهند. همین دلیل باعث شده که کمتر در هواپیماها سرو شده و حتی در بسیاری از مکان های آموزشی برای حفاظت از دانش آموزان حساس به بادام زمینی، ممنوع شده است. روغن بادام زمینی از پروتئین کمتری نسبت به مغز آن برخوردار است، از همین رو افراد بسیار کمی به آن حساسیت نشان می دهند.
از کاربرد های دیگر دانه بادام زمینی باید گفت که :
بادام زمینی هایی که برای خوردن مناسب نیستند، برای تولید روغن و دانه و علوفه دامی استفاده می شود، و در صنعت کاربردهای بسیاری دارد، از جمله رنگها، لاک و الکل، روغن های روان کننده، جلا دهنده های لوازم منزل، چرم لباس، نیترو گیلی ریسین، حشره کش ها و نیز تهیه صابون و لوازم آرایشی تهیه شده از روغن بادام زمینی .
شرکت پوطار همواره تلاش کرده است که بتواند با ارائه بهترین آجیل و خشکبار مشهد، و همچنین ارسال آجیل و خشکبار به سراسر ایران، یک میان وعده مغذی را برای شما فراهم آورد. با ورود به سایت پوطار ، شما می توانید علاوه بر مشاهده انواع بادام زمینی و درختی با بهترین کیفیت، از قیمت آجیل مخلوط مطلع شوید.