تاریخچه آجیل و خشکبار ایران
تاریخچه آجیل و خشکبار در ایران
آیا می دانستید که به خشکبار در گذشته، خشکه بار می گفتند؟! که دارای میوه های خشک شده ای بود که در زمین های کشاورزی موجود بوده و قابلیت خشک شدن را نیز داشتند.
مغز دانه ها و تخمه ها شامل بادام، انواع بادام زمینی و درختی، انواع پسته، انواع مختلف گردو، ایرانی و خارجی، فندق و همچنین انواع تخمه کدو، انواع تخمه آفتابگردان و میوه های خشک شامل برگ آلو،کشمش، خرما، برگه آلو بخارا قیسی، برگ زردآلو، انجیر، توت خشک، کشمش سبز و غیره در گروه این طیف از محصولات قرار داشته و هر کدام حاوی خواص بسیار زیادی است، همچنین می توان گفت که همیشه، از قدیم تا امروزه مورد استفاده در مهمانی ها و شب نشینی ها قرار گرفته است.
آجیل و خشکبار در گذر زمان
در ایام قدیم آجیل و خشکبار به صورت سنتی و محدود تولید می شد. اما با گذر زمان و بهره از فن آوری های مدرن و پیشرفته، به شکل انبوه تولید شده و نیز در دسترس عموم با بهترین بسته بندی آجیل و خشکبار، قرار گرفت. به مرور زمان صنعت خشکبار پایه گذاری شد. با افتخار باید گفت که ایران در سال های متوالی توانسته، تولید کننده و صادر کننده اول خشکبار جهان باشد.
بر اساس توصیف ها و تعاریف، آجیل و خشکبار با هم متفاوت هستند. در تعریف آجیل، می توان اینگونه اشاره کرد که دارای مغزها و میوه های خشک بوده، که ترکیبات گوناگونی مطابق با سلیقه هر خانواده دارد.
می دانیم که در فرهنگ باستانی ایران زمین، آجیل در جایگاه با ارزشی قرار دارد، و حضوری پر رنگی در بیشتر مراسم های ایران قدیم داشته و اینکه باید گفت که آجیل تبدیل شده به یکی از نمادهای فرهنگی و اصیل ایرانی، در حدی که بعضی از مراسم ها و اعیاد با آجیل معنا پیدا می کنند.
و اما تاریخچه آجیل که بر می گردد به زمان زرتشتیان، که آجیل در آیین زرتشتی، مورد استفاده جشن های متفاوتی مانند جشن مهرگان، جشن بلوغ، جشن سده، جشن گواه گیران و … بوده است. در این مراسم و مهمانی ها حضور آجیل از الزامان محسوب می شد و رنگ و لعاب تازه و زیبایی به فضای مهمانی می بخشید.
همچنین در مراسم های اعتقادی و مذهبی نیز، آجیل جایگاه ویژه ای پیدا کرده، که به عنوان آجیل مشکل گشا در بیشتر مراسم مذهبی و دوره های قرآن خوانی مورد استفاده قرار می گیرد.
فروش آجیل در گذشته ایران ، در دکان هایی با زرق و برق فراوان بود، به این دلیل که توجه رهگذران را جلب کند. در زمان قدیم مغازه های آجیل فروشی قفسه و یا کم شیشه ای نداشته، مغزها و آجیل ها را در ظرف هایی می ریختند که در معرض دید باشد، و میوه خشک ها را به نخ کشیده و آویزان می کردند.
شرکت پوطار همواره در تلاش است با ارائه بهترین آجیل و خشکبار مشهد، و نیز بهترین بسته بندی آجیل و خشکبار یک میان وعده مغذی را برای شما فراهم آورد. با ورود به سایت پوطار ، شما می توانید علاوه بر مشاهده انواع تخمه آفتابگردان، از قیمت آجیل مخلوط مطلع شوید.