انواع تخمه کدو
انواع تخمه کدو و خواص آن
قطعا شما انواع تخمه را می شناسید، در این محتوا می خواهیم به انواع تخمه کدو و فواید آن بپردازیم، تخمه کدو در انگلیسی (Pumpkin Seed) که این تخمه به عنوان Pepita معروف است. تخمه کدو با اندازه ی کوچک دارای خواص و موادی مغذی و ارزشمند برای سلامتی می باشد. شما با خوردن تعداد کمی از آن می توانید مقدار ارزشمندی از منیزیم، چربی های سالم و روی مورد نیاز بدن خود را تامین کنید.
تخمه های کدو انواع مختلف و متنوعی دارد همانگونه که میدانید این دانه گیاهی، جزو نمونه های مهم آجیل های مخلوط محسوب می شود، که می توان گفت که روزهای نزدیک به انتهای سال و شب یلدا اوج خرید و فروش این نمونه از آجیل می باشد، ناگفته نماند که مصرف این دانه ارزشمند تنها برای مصرف عید و شب یلدا نبوده، بلکه بسیاری از افراد آن را در رژیم غذایی خود جای داده اند.
انواع تخمه کدو شامل موارد زیر می شود :
تخمه کدو حلوایی، تخمه کدو تنبل، تخمه کدو مرمری
تخمه کدو حلوایی :
برای اولین بار در کشور مکزیک، بیشتر از سه هزار سال پیش، تخمه های کدو حلوایی برداشت شد، می توان گفت که در عصر حاضر به عنوان یکی از گیاهان جالیزی معروف است. این نوع تخمه از دانه های ارزشمندی است که جزو نمونه های پر فروش آجیل بوده که در طول سال، به ویژه ایام عید بسیار مورد استقبال مردم بوده است.
تخمه کدو تنبل :
تخمه های کدو تنبل را می توان جزو دسته دانه های بسیار خوشمزه و مغزی قرار داد. اواسط پاییز زمان مناسب برداشت این محصول است، که نوع فرآوری آن در سطح کشور طرفداران بسیاری دارد. متخصصان پزشکی تاکید کرده اند که مصرف این دانه ها، حدود ۳۰ گرم در روز، میتواند میزان قابل توجهی از منیزیم و آهن بدن را تامین کند.
تخمه کدو مرمری :
تخمه کدو مرمری ، همچنین از تخمه های آجیلی با ارزش است که امروزه به میزان چشمگیری به فروش می رسد. برخلاف تخمه های دیگر این محصول در کشور ما کشت نمی شود، و هر سال در حجمی انبوه به ایران وارد می شود. کمک به درمان دیابت، بالا بردن استحکام استخوان ها و نیز افزایش ایمنی بدن، از جمله خواص درمانی ارزشمند این محصول می باشد.
خواص تخمه کدو شامل موارد زیر می باشد:
سرشار از مواد مغذی ، دارای منبع خوبی از آنتی اکسیدان ها، کاهش احتمال ابتلا به برخی از سرطان ها، کمک به سلامت پروستات و مثانه، سرشار از منیزیم، کمک به سلامت قلب، کاهش قند خون، مزایای ضد التهابی، افزایش ایمنی بدن، کمک به رشد مو، سرشار از فیبر، بهبود کیفیت اسپرم، کمک به خواب راحت و نیز جای دادن راحت و آسان تخم کدو به رژیم غذایی.
تخمه های کدو طعم بسیار خوبی دارند، اما مصرف این دانه ها به صورت خام، دارای خواص زیادی است، خواصی مانند : کلسیم، آهن و مقادیر زیادی منیزیم. مواد دیگری در تخمه های کدو وجود دارد که بسیار ارزشمند است، به نام تریپتوفان، که می تواند به درمان افسردگی، بسیار کمک کند.
باید گفت در بین تخمه های کدو، مرغوب ترین آنها کدو گوشتی است. مرکز اصلی کشت این محصول، در شهرستان خوی (آذربایجان غربی) بوده، که هر سال نه تنها به سراسر کشور، بلکه به کشورهای همسایه نیز عرضه می شود.
مضرات تخمه کدو:
درسته که این دانه ارزشمند، پر از خاصیت است، اما مصرف زیاد آن باعث افزایش وزن(به دلیل میزان چربی بالا) و معده درد می شود. البته باید به این نکته اشاره کرد که این عوارض بر اثر مصرف بی رویه آن به وجود می آید.
شرکت پوطار همواره تلاش کرده است که بتواند با ارائه بهترین آجیل و خشکبار مشهد، و همچنین ارسال آجیل و خشکبار به سراسر ایران، یک میان وعده مغذی را برای شما فراهم کرده و همچنین سلامتی را برای مخاطبان آرزومند است. با ورود به سایت پوطار ، شما می توانید علاوه بر مشاهده انواع تخمه کدو، از قیمت آجیل مخلوط مطلع شوید.